Weeronline
Weeronline
  perfect weer om terras te pakken Breukelen

  Perfect weer om terras te pakken

  Aangemaakt: 01 jun 2020, 07:07 uur

  Wie vanmiddag van plan is om een terras te pakken kan rekenen op perfect weer. De zon schijnt volop en met 20-28 graden is het bovendien behoorlijk warm. Het warme weer maakt dorstig en door de hoge zonkracht kun je snel verbranden. Het is absoluut niet nodig om vandaag massaal de horeca op te zoeken. Ook dinsdag is het zonnig en zomers en dus goed weer om op een terras te vertoeven.  

  Voor het eerst in maanden gaat de horeca weer open en het weer is heel uitnodigend om een terras te pakken. De zon maakt vanaf de vroege ochtend overuren en er is hooguit wat dunne sluierbewolking zichtbaar. Wanneer de terrassen om 12:00 uur opengaan is het 19-22 graden en in de uren die volgen loopt de temperatuur verder op. De maxima komen uit op 20 graden in het noordwesten tot lokaal 28 in het zuidoosten.

  De matige noordoostenwind geeft wat verkoeling, maar desondanks voelt het in de zon behoorlijk warm aan. Het is dan ook lekker om de schaduw van een parasol op te zoeken. Ook met het oog op de hoge zonkracht is dat een goed idee. Tussen 12:00 en 15:00 is de UV-index een 7 en daardoor kan je al na 10 minuten verbranden.

  Horeca uitbaters meten afstand op om bij perfect weer open te kunnen

  Foto: ANP

  Nog een paar dagen goed weer om op terras te zitten

  Ook dinsdag en woensdag is het mooi weer voor de terrasliefhebber. Het is dus niet nodig om massaal op deze maandag een terrasje te pakken. Het weer biedt genoeg mogelijkheden om de drukte te spreiden. Dinsdag wordt het in het overgrote deel van het land zomers met 25-28 graden. In het zuidoosten kan het ruim 29 graden worden. Heerlijk weer dus om onder het genot van een verkoelend drankje van de zon te genieten. Ook woensdag is het met 21-25 graden nog warm, al neemt later op de dag wel de kans op een regen- of onweersbui toe.

  Daarna neemt de kans op koeler weer met enkele buien toe en is het minder goed terrasweer. Meer daarover lees je in ons uitgebreide weerbericht voor Nederland.

  Hoofdfoto: ANP

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen