Weeronline
Weeronline
  Veel mensen last van hooikoorts door berkenpollen

  Veel mensen last van hooikoorts door berkenpollen

  Aangemaakt: 16 apr 2020, 10:18 uur

  Veel mensen met een allergie voor berkenpollen hebben op dit moment last van hooikoorts. Ook de komende periode is de kans op hooikoorts groot. Door het droge, warme en zonnige weer zijn er veel boompollen in de lucht. Vooral het pollen van de berk veroorzaakt bij veel mensen klachten. Momenteel is de piekperiode van het berkenpollenseizoen gaande.

  De komende dagen is het droog met vaak veel zon. Zaterdag is in de zuidelijke helft van het land kans op enkele buien. Er is dan tijdelijk en lokaal mogelijk iets minder pollen in de lucht.

  Lees ook: Bij welk weer heb je het meest last van hooikoorts?

  Op dit moment is het bloeiseizoen van de berk in volle gang en daardoor hebben veel mensen last van hooikoorts door berkenpollen bij droog weer. Naast berkenpollen zweeft ook pollen van wilgen, essen en populieren in de lucht. Dit pollen veroorzaakt slechts bij weinig mensen allergische reacties.

  Animatie door in60seconds.nl

  Warm weer zal start graspollenseizoen vervroegen

  Ook van enkele vroegbloeiende grassoorten is al pollen waargenomen, maar dit gaat nog om kleine aantallen. Pollen van gras is sterk allergeen. Door het warme weer waar we momenteel mee te maken hebben is de kans groot dat het graspollenseizoen binnenkort start. Gebruikelijk is dat het graspollenseizoen eind april of begin mei begint.

  Lees ook: Wanneer is de piek van het hooikoortsseizoen?

  Door: Jaco van Wezel