Weeronline
Weeronline

  Hooikoortsweerbericht: toenemende overlast

  Aangemaakt: gisteren, 08:25 uur

  Komende dagen is het zonnig, droog en heet zomerweer. Er is dagelijks veel pollen in de lucht. In de loop van het weekend wordt de wind noordelijk en profiteert het noorden en de westkust van schone lucht van zee. Pas in de tweede helft van volgende week neemt de buienkans toe. In deze tijd van het jaar kunnen mensen met een pollenallergie last hebben van grassen en kruiden.

  Het is zonnig en heet zomerweer. Vandaag en morgen waait de wind veelal uit richtingen tussen zuid en oost. Naast pollen dat dagelijks door grassen en kruiden geproduceerd wordt is er ook pollen dat vanuit onze buurlanden wordt aangevoerd.

  In de loop van zaterdag draait de wind naar noordelijke richtingen. Vlak bij de kust zal de lucht daardoor veel schoner worden. In de loop van volgende week draait de wind weer naar het oosten. Het blijft nog een aantal dagen heet zomerweer met veel zonneschijn. In de tweede helft van volgende week neemt de buienkans toe.

  Geen hooikoortsweerbericht nodig, maar wel benieuwd naar de weersvooruitzichten? Lees dan het meest uitgebreide weerbericht van Nederland

  Overlast door kruiden en grassen

  De piek van het graspollenseizoen is voorbij, maar nog steeds produceren grassen veel pollen. Dit veroorzaakt bij veel mensen overlast. Verder staat een aantal kruiden in bloei, zoals de bijvoet. Veel mensen zijn hier allergisch voor. Daarnaast komt ook de ambrosia deze weken steeds meer in bloei. Deze plant komt slechts lokaal voor, maar kan toch tot flinke klachten leiden vanwege de zeer sterk allergene pollen.

  Het hooikoortsweerbericht wordt één keer per twee dagen geüpdatet. 

  Foto: ANP / Valerie Kuypers

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Jaco van Wezel