Weeronline
Weeronline

  Weerbericht België

  Enkele buien, morgen nat
  30 sep. 2020, 16:42 uur
  Het is meest bewolkt en hier en daar komt het tot een bui. Vannacht raakt het bewolkt en in het westen gaat het regenen. Het koelt af naar 10-15 graden. Donderdag is het grijs, nat en een paar graden frisser. In de middag kan de zon doorbreken. De dagen daarna is het wisselvallig herfstweer met maxima van 14-15 graden.

  Ook vanavond zijn we niet van de buitjes af en kan op verschillende plaatsen af en toe wat regen vallen.

  Vannacht raakt het geheel bewolkt en vooral in het westen kan het regenen. In het midden en oosten blijft het bij wat gespetter. Later neemt de kans op regen toe. Met minima van 10-15 graden het helemaal niet koud.

  Morgen trekt in de ochtend een regengebied over het land en is het grijs en nat. Aan het eind van de ochtend kan aan de kust af en toe de zon doorbreken en zijn er ook droge perioden.

  In de middag trekt het regengebied naar Nederland en zijn er droge perioden en buien. Zo nu en dan kan de zon even schijnen. De maxima vallen rond het middaguur en liggen tussen 15 en 17 graden. Aan de Ardense toppen is het een graad of 12. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht.

  In de avond is het op veel plaatsen droog en zijn er heldere perioden. Mogelijk komt aan de kust nog een enkel buitje voor. In de nacht neemt de kans op buien in het zuiden toe. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

  Vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden. Zeker in de ochtend zijn er ook gaten in het wolkendek en kan de zon af en toe schijnen. Er komen enkele buien voor en geleidelijk neemt de kans op buien vanuit het zuiden toe.

  In de middag is het wisselvallig met van tijd tot tijd regen en soms wat zon. Het wordt 14-16 graden en daarmee is het aan de koele kant voor de tijd van het haar. Er staat een matige (zuid)oostenwind.

  In de avond kan het wat vaker regenen en ook in de nacht blijft het nat.

  Zaterdag hebben we in de ochtend met buien te maken. In de middag neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden waarin de zon kan doorbreken. Het is 14-15 graden en in de Hoge Venen wordt het een graad of 11. In de avond kunnen vanuit het zuiden opnieuw buien over het land trekken.

  Zondag hebben we een mix van wolken, buien en tussendoor ook zonnige perioden. Een matige tot vrij krachtige zuidenwind maakt het herfstbeeld compleet. Het wordt 10-15 graden.

  Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks buien. Toch kunnen er ook overwegend droge dagdelen zijn waarin de zon schijnt. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog. 

  Woensdag 30 sep