Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

24 mei 2019

In Griekenland en Turkije en ook in Spanje en Portugal is het prima vakantieweer met veel zon. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 25 en 30 graden. In West- en Midden-Europa neemt de kans op (onweers)buien toe. De temperatuur gaat vooral na het weekend omlaag met op veel plaatsen maxima tussen 15 en 20 graden.

West-Europa

Frankrijk
Zonnige perioden worden afgewisseld door wolken. In het midden is kans op een onweersbui, in het zuiden valt vaker regen. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden. Vanaf zondag is er een mix van zon, wolken en lokaal enkele buien. De temperatuur daalt naar 15-20 graden. In Parijs is het volgende week 18 graden. Langs de zuidkust schijnt de zon vanaf zondag flink en wordt het 23-26 graden.

Groot Brittannië
De zon schijnt flink en het is droog. De temperatuur stijgt naar 16-19 graden, in Londen is het 22 graden. In het weekend neemt in Schotland de kans op regen toe, elders is een bui mogelijk. De temperatuur stijgt in Schotland naar 12-16, in Engeland en in Wales is het 17-22 graden. Na het weekend is het wisselvallig met buien. In Schotland wordt het 11-15 graden, in Engeland en Wales 13-17 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
De zon schijnt flink, maar op het vasteland en vanaf zondag ook op de westelijke eilanden is kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 23-27 graden. Op de eilanden in de Egeïsche Zee schijnt de zon flink en is het 24-26 graden. In de loop van volgende week gaat de temperatuur overal omhoog en wordt het 25-30 graden.

Italië
De zon schijnt aanvankelijk flink. In het weekend neemt overal de kans op regen- en onweersbuien toe. Pas in de loop van volgende week neemt de buienkans weer af en zal de zon weer flink schijnen. De temperatuur stijgt naar 20-25 graden. In Rome is het 22-24 graden en in Milaan 23-25.

Kroatië
De eerste dagen is het prima vakantieweer. De zon schijnt flink en het is droog. De temperatuur stijgt naar 21-25 graden. Na het weekend neemt overal de kans op enkele regen- en onweersbuien duidelijk toe. De temperatuur is iets lager met in de middag 20-22 graden.

Portugal
Vakantiegangers zitten goed. De zon schijnt volop en het blijft droog. De temperatuur gaat omhoog met in het noorden temperaturen van 21-24 graden. In het midden liggen de maxima tussen 25 en 30 graden met op zondag ook in Lissabon 30 graden. Ook in de Algarve schijnt de zon flink en wordt het 25-28 graden. Ook op Madeira schijnt de zon en is het 20-24 graden.

Spanje
Het is zomers weer. In het noorden komen aanvankelijk wolkenvelden voor en de eerste dagen is aan de Costa Brava een bui mogelijk. Elders blijft het droog met volop zonneschijn. De temperatuur stijgt langs de costa's naar 21-26 graden. In het binnenland wordt het warmer met temperaturen van 28-34 graden. Op de Canarische Eilanden is het prima vakantieweer met veel zon en 23-27 graden.

Turkije
De zon schijnt flink, maar aanvankelijk is langs de Zwarte Zee en in het binnenland een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Elders blijft het droog. De eerste dagen is het in Alanya en Izmir 26-28 graden, na het weekend liggen de maxima veelal tussen de 29 en 33 graden. Ook in Istanboel stijgt de temperatuur. De eerste dagen is het zo'n 23 graden, na het weekend is het 26-30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is de eerste dagen op de meeste plaatsen droog met een mix van zon en wolkenvelden. Het wordt 16 graden in het noorden en 19-22 graden elders. Na het weekend neemt de buienkans duidelijk toe en vooral in het midden en zuiden gaat de temperatuur omlaag. Het wordt niet warmer dan 14-17 graden. Pas aan het eind van de week gaat de temperatuur weer omhoog.

Oostenrijk
De zon schijnt geregeld en de temperatuur stijgt naar 21-24 graden. Dit weekend neemt vanuit het westen de bewolking toe en volgen enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur gaat met de komst van de bewolking en de buien ook geleidelijk omlaag. Na het weekend is het 13-18 graden aan de noordkant van de Alpen en 18-20 in Karinthië en in Wenen.

Zwitserland
Het is in eerste instantie prima lenteweer met een mix van zon, wolken en in het weekend ook een enkele bui. Na het weekend neemt de kans op regen toe. De temperatuur stijgt in Basel naar 23-25 graden, in Lugano is het 20-23 graden. Na het weekend is het een paar dagen minder warm met temperaturen van 18-19 graden. Later in de week loopt de temperatuur weer op.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.