Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

22 januari 2020

In grote delen van Europa is het rustig weer met naast geregeld zon ook wolkenvelden en kans op mist. In het zuidwesten van Europa is het wisselvallig met flinke buien in Portugal en delen van Spanje. Ook in het zuiden van Frankrijk komt het tot buien. In de Alpenlanden en in Duitsland is het rustig weer met geregeld zon. Ook in Engeland is het rustig, maar in Schotland is het wisselvallig met enkele buien.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden van het land is het bewolkt en is kans op stevige buien. De temperatuur stijgt naar 13-16 graden. In de rest van het land is het rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. Lokaal komt mist voor. Het wordt geleidelijk zachter en aan het eind van de week is het 8-13 graden. In Parijs is het rustig weer voor een stedentrip. De temperatuur stijgt van 5 naar 9 graden.

Groot Brittannië
In Engeland is het rustig en droog winterweer. Het is meest bewolkt en er is een grote kans op mist. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden en deze temperatuur kan je ook in Londen verwachten. In Schotland is het een stuk wisselvalliger. De bewolking heeft de overhand en het komt tot enkele buien. In de Hooglanden valt sneeuw. De temperatuur stijgt naar 8-11 graden

Zuid-Europa

Italië
De zon schijnt de komende tijd flink en het blijft droog. Pas in het weekend stijgt in het noorden de kans op regen. In de bergen valt wat sneeuw. In het noorden daalt het kwik van 11 naar 7 graden. In Rome is het met 16 graden een stuk aangenamer en daarbij schijnt ook geregeld de zon. Op Sicilië en Sardinië schijnt geregeld de zon en wordt het 15-18 graden.

Portugal
De komende dagen neemt de wisselvalligheid toe. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot stevige buien. Pas in het weekend nemen de neerslagkansen weer af. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden in Porto en Lissabon. Ook in het zuiden (Algarve) komt het tot buien en stijgt het kwik naar 14-16 graden. Op Madeira schijnt de zon, afgewisseld door wolken. Het wordt 21-22 graden.

Spanje
Aan de costa's knapt het weer de komende dagen op, maar in het binnenland en ook in het zuiden blijft aanhoudend kans op regen. De temperatuur stijgt naar 10 graden in Madrid en naar 15 in Barcelona. Ook in Valencia wordt het een graad of 15. In het weekend nemen de neerslagkansen geleidelijk af. Op de Canarische Eilanden schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 23 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig en droog weer. Naast af en toe zon zijn er ook wolkenvelden. De meeste zon is voor het zuiden. De temperatuur stijgt naar 4 tot 8 graden. In en na het weekend wordt het zachter. In Berlijn stijgt het kwik naar 5 graden. In Winterberg stijgt het kwik overdag tot een paar graden boven nul, in de nacht vriest het licht.

Oostenrijk
Het is prachtig weer deze dagen. De zon schijnt volop en het is droog. In het weekend neemt de bewolking geleidelijk weer toe. De temperatuur komt in het dal zo'n 2 tot 7 graden boven nul. In Wenen komt meer bewolking voor. De temperatuur stijgt naar 3 tot 5 graden. Na het weekend neemt de kans op neerslag weer toe en in de bergen gaat het sneeuwen.

Zwitserland
Het is prachtig weer deze dagen. De zon schijnt volop en het is droog, maar in de dalen is kans op hardnekkige mist. In het weekend neemt de bewolking geleidelijk weer toe. De temperatuur komt in het dal zo'n 3 tot 9 graden boven nul. In Basel stijgt de temperatuur naar waarden tussen 7 en 10 graden. Na het weekend neemt de kans op neerslag weer toe en in de bergen gaat het sneeuwen.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.