Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Bewolkt en enige tijd regen
  30 nov 2020, 15:42 uur

  Het is bewolkt en het regent vanavond enige tijd. De temperatuur stijgt verder naar 5-10 graden in de loop van de avond. Komende nacht komt het tot buien en waait het stevig. Het wordt niet kouder dan 4 tot 8 graden. Morgen is het op veel plaatsen onstuimig met veel wind en buien en is het 8-10 graden. De dagen daarna wordt het weer kouder. Woensdag wordt een droge dag, daarna is het licht wisselvallig.

  Het is vanavond bewolkt en er valt enige tijd regen. De temperatuur stijgt verder naar uiteindelijk 5 graden in het oosten en 10 aan zee. Later vanavond wordt de neerslag meer buiig met tussendoor ook droge momenten. De wind draait naar het noordwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan zee wordt de wind krachtig tot soms hard (6-7 Bft.).

  Vannacht is het wisselend bewolkt met soms felle buien. Lokaal is kans op een klap onweer. Ook is het onstuimig met aan zee een harde noordwestenwind. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind lokaal even stormachtig worden (8 Bft.) en is eind van de nacht kans op zware windstoten tot 85 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 7-8 graden vlak aan zee tot 4 graden in het oosten.

  Morgenochtend start op veel plaatsen guur en buiig. Bij de buien is hagel mogelijk en ook een klap onweer is niet uitgesloten. Er waait een stevige noordwestenwind. Landinwaarts is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee is de wind veelal hard. Op de Wadden en vlak aan de noordkust is aanvankelijk nog kans op zware windstoten tot 80 km/uur. In het oosten en zuidoosten van het land is het rustiger met een zwakke of matige wind. Tijdens droge momenten is het 5-9 graden, maar in een felle bui kan het kwik zakken tot een graad of 2. In de tweede helft van de ochtend draait de wind van noordwest naar noord en neemt een beetje af.

  Morgenmiddag neemt het aantal buien af en komt er meer ruimte voor de zon. De noord(west)enwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. Met maxima van 8 graden in het oosten tot 10 graden vlak aan zee is het de warmste dag van de week.

  Morgenavond is het wisselend bewolkt en op een lokaal buitje na droog. In de nacht naar woensdag koelt het af tot een graad of 4 en vooral landinwaarts kan mist ontstaan.

  Woensdag wordt een droge dag met veel wolken. Landinwaarts kan de dag mistig beginnen en mogelijk houdt deze mist in de ochtend een tijd stand. De beste kansen voor wat zonneschijn zijn voor het zuidoosten van het land. Het wordt 6 graden in het oosten tot 8 graden in het westen en er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen.

  Ook donderdag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Uit de bewolking valt af en toe regen en waarschijnlijk verloopt de dag natter in de kustprovincies dan in de zuidoostelijke helft van het land. Het wordt 6-7 graden bij een meest matige wind uit het zuiden. Hiermee is de temperatuur heel normaal voor begin december.

  De dagen daarna wordt het iets kouder met maxima van 4 graden in het noordoosten tot 6 graden in het zuiden en westen van het land. In de nachten ligt de temperatuur veelal rond of net boven het vriespunt. Het weerbeeld is licht wisselvallig. De neerslag zal meestal gewoon in de vorm van regen vallen, maar een keer kletsnatte sneeuw is zeker niet uitgesloten.

  Maandag 30 nov