Weeronline
Weeronline
  Maandag 1 jun

  Weerbericht Nederland

  Zonnige en warme Pinksterdag
  1 juni 2020, 8:54 uur
  De zon schijnt op deze Tweede Pinksterdag uitbundig. Het blijft droog en het wordt vanmiddag 20 tot 28 graden. Morgen is de zon opnieuw de hele dag van de partij. Het blijft droog en met 24 tot bijna 30 graden is het zomers. Woensdag zijn er meer wolken en later stijgt de kans op een bui. Met 18-25 graden is het minder warm. Vanaf donderdag is het koel en wisselvallig.

  De zon schijnt vanochtend volop. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het is overal droog. De temperatuur stijgt snel en om 11 uur is het al 17 graden in het noorden en op de Wadden en 21 in het zuiden. 

  Vanmiddag is het zonnig terrasjesweer. De lucht is niet helemaal strakblauw, want er is ook sluierbewolking zichtbaar. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten. Aan zee en in het Waddengebied waait de wind steeds meer uit het noorden tot noordoosten en neemt toe naar vrij krachtig.

  De temperatuur stijgt naar een graad of 20 in het Waddengebied, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. Elders in het noorden en ook in het westen wordt het 23-24 graden. In het midden, oosten en zuiden stijgt het kwik naar een zomerse 25 tot 27 graden en in het zuidoosten van Brabant kan het lokaal 28 graden worden. Door wind van zee daalt de temperatuur later vanmiddag op de stranden naar 18-19 graden. 

  Let op de zonkracht, want die is erg hoog met kracht 7. De onbeschermde huid kan na 10 minuten verbranden.

  Vanavond is het nog lang aangenaam met om 20 uur temperaturen van 20 tot 25 graden, direct aan zee is het een graad of 18. De zonsondergang is rond 21:50 uur kleurrijk door de aanwezige sluierwolken. Ook komende nacht is het vrij helder met hooguit wat sluierwolken. Het koelt uiteindelijk af naar 9 graden in het oosten en noordoosten en 13 in het westen.

  Morgen schijnt de zon in de ochtend weer volop. Er is opnieuw sluierbewolking zichtbaar en het is overal droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt snel. Om 11 uur is het al 21 tot 24 graden en dat betekent dat we onderweg gaan naar zomerse waarden.

  De temperatuur stijgt in de middag verder naar maximaal 24 tot 26 graden in het noorden en westen en naar 26 tot 28 in het midden, oosten en zuiden. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 29, lokaal nipt 30 graden worden. In de middag steekt in de kustgebieden een matige noordwestenwind op. De temperatuur wordt geleidelijk lager en aan het eind van de middag is het aan zee 19-21 graden.

  In de avond draait overal de wind naar het noordwesten en begint operatie afkoeling. Langs de oostgrens blijft de wind nog zwak en veranderlijk. Om 20 uur is het 17-19 graden in het westen, 21-24 graden landinwaarts en 24-26 langs de oostgrens en in het zuidoosten. In de nacht koelt het uiteindelijk overal af naar 12 tot 14 graden.

  Woensdag is er vrij veel sluierbewolking en geleidelijk komen ook stapelwolken voor. De zon schijnt ook nog geregeld en het blijft overdag op veel plaatsen nog droog. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten. Later op de middag draait de wind naar het noorden tot noordwesten. De temperatuur is wat lager en stijgt naar 18-19 graden direct aan zee en naar 21-22 graden elders in het noorden en westen. In de rest van het land is het 23-25 graden met de hoogste temperaturen langs de oostgrens. 

  Woensdagavond is in het oosten en zuidoosten kans op een regen- of onweersbui. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het noorden. De temperatuur daalt in de nacht naar donderdag naar 11 tot 14 graden.

  Donderdag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Het is bewolkt en het regent van tijd tot tijd. In het oosten en zuidoosten is kans op buien met lokaal onweer. In de middag wordt het geleidelijk weer droog en aan het eind van de middag breekt in het westen de zon af en toe door. De wind waait uit het noordwesten en is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur is fors lager met maxima van 14 graden in het westen en 17 in het oosten.

  De dagen daarna blijft het koel en wisselvallig zomerweer met een noordwestelijke wind. Vrijdag en zaterdag wordt het niet warmer dan 13 tot 16 graden. Zondag kan het overal weer een graadje warmer worden. Normaal is het begin juni 18-21 graden. Het weerbeeld is wisselend met wolkenvelden, soms zon, maar ook regelmatig enkele buien. 

  Na het weekend is het eerst nog koel en wisselvallig, maar later volgende week wordt het geleidelijk weer warmer.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog
  .