Zaterdag 23 nov

Weerbericht Nederland

Overwegend bewolkt en droog
23 nov. 2019, 0:00 uur
Er zijn heldere perioden en geleidelijk steeds meer wolkenvelden. Overdag is het overwegend bewolkt. Lokaal kan de zon even te zien zijn. In het zuidwesten is kans op een beetje regen. Het wordt 8-9 graden. Zondag kan af en toe de zon schijnen en is het droog. Lokaal komt mist en laaghangende bewolking voor.

Vannacht zijn er wolkenvelden en vooral in het noorden en oosten heldere perioden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en kan het in Zeeland af en toe een beetje regenen. De temperatuur daalt naar 3-4 graden in het noordoosten en oosten. Op veel andere plaatsen is het een graad of 5 en in Zeeland is het 6-7 graden.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen grijs. In Zeeland is kans op wat regen en mogelijk valt ook in het westen van Brabant en het zuiden van Zuid-Holland een spatje. Verder is het droog.

Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden. Lokaal kan de zon even tevoorschijn komen, maar door de sluierwolken is het niet heel zonnig. In Zeeland is kans op een beetje regen. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. De wind is oostelijk en matig van kracht. Op de Wadden is de wind vrij krachtig.

Vanavond zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Het is dan droog. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 1-4 graden. In Zeeland is het 3-7 graden. Er staat weinig wind en als het een tijdje opklaart kan het in het binnenland een graadje vriezen. Lokaal kan het mistig worden.

Zondag is het rustig najaarsweer met een mix van wolkenvelden en wat zon. Regionaal kan mist en laaghangende bewolking voorkomen en doordat er niet veel wind staat kan de bewolking lang blijven hangen. Op plaatsen waar de zon schijnt is het heerlijk weer. Het wordt 7 graden in het noordoosten, 8-9 in het midden en 10-11 graden in het zuiden. Op plaatsen waar de mist lang blijft hangen is het enkele graden kouder.

Volgende week is het iets zachter dan normaal met maxima van 9-12 graden. Het is grijs en dagelijks kunnen we buien verwachten. Aan het eind van de week wordt het waarschijnlijk wat kouder en daalt de middagtemperatuur naar een graad of 7. Het is dan minder wisselvallig.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.