Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Vooral zuidelijke helft (mot)regen
  28 sep. 2020, 9:35 uur
  Het is bewolkt en vooral in de zuidelijke helft van het land valt eerst nog lichte regen of motregen. Het wordt 13-18 graden. Morgen start regionaal met regen, in de middag is het op veel plaatsen droog. Het wordt 17-19 graden. Woensdag wordt een grotendeels droge dag. Daarna krijgen we weer wisselvallig herfstweer met maxima rond 16 graden.

  Vanochtend blijft het op veel plaatsen grijs en in de zuidelijke helft is het regenachtig. In het noorden is het vaker droog en in het uiterste noorden kan de zon heel af en toe doorbreken. De wind is zwak en waait op veel plaatsen uit zuidelijke richtingen. Aan de westkust kan het matig tot vrij krachtig waaien uit het noorden.

  Vanmiddag is het nog lange tijd regenachtig in het zuiden en oosten, voordat de meeste regen uiteindelijk wegtrekt richting Duitsland en België. In het noorden verloopt de middag overwegend droog met mogelijk af en toe wat zonneschijn. De temperatuur varieert van 18 graden op Texel tot 13-14 graden in Twente, de Achterhoek en delen van Limburg. De wind is landinwaarts zwak en zuidelijk. In het westen waait een matige noordwestenwind en aan de Zeeuwse kust is deze wind zelfs vrij krachtig (5 Bft.).

  Vanavond is aanvankelijk de kans op regen in het zuiden en westen het grootst. In de loop van de avond en nacht trekt deze regen naar het oosten en in de tweede helft van de nacht klaart het in het zuidwesten op. De minimumtemperatuur varieert van 10 graden in Drenthe en Groningen tot 14 graden vlak langs de westkust.

  Morgenochtend valt in het noorden en oosten van het land op veel plaatsen (mot)regen. In het zuiden en westen is het op de meeste plaatsen droog en kan af en toe de zon schijnen. De regen trekt langzaam richting Duitsland. In Twente, Drenthe en Groningen kan het de hele ochtend regenachtig zijn.

  Morgenmiddag trekt de regen ook in het noordoosten naar het oosten weg. Het is dan wisselend bewolkt met in Zeeland de meeste ruimte voor de zon. Een lokale lichte bui is wel mogelijk. Met 17 graden in Noord-Nederland tot 19 graden in Zeeuws-Vlaanderen ligt de temperatuur rond gebruikelijke waarden voor eind september. De wind is zwak of matig en waait uit het westen.

  Morgenavond is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In het oosten en zuiden is kans op een enkele bui. In de nacht naar woensdag zijn er in het westen opklaringen en in het oosten is het zwaar bewolkt. In het oosten is ook nog kans op wat regen. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden.

  Woensdag belooft op de meeste plaatsen een droge dag te worden. In de ochtend is het wisselend bewolkt met af en toe zon. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe en woensdagavond volgt vanuit het westen regen. Het wordt 17 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in het zuiden van het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft.).

  Vanaf donderdag is het een aantal dagen nat herfstweer met soms vrij veel wind. Donderdag wordt het nog circa 17 graden, vrijdag wordt het slechts 14-15 graden en in het weekend 15-17 graden. Dit zijn normale temperaturen voor begin oktober.

  Het vooruitzicht voor de volgende week geeft grote kans op aanhoudend wisselvallig herfstweer met maxima rond 16 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Maandag 28 sep