Woensdag 22 jan

Weerbericht Nederland

Grijs, bewolkt en soms (mot)regen
22 jan. 2020, 10:37 uur
Het is bewolkt en er valt af en toe wat lichte (mot)regen. Vanmiddag klaart het vanuit het noorden op. De temperatuur stijgt naar 3-8 graden. Morgen en vrijdag is in de ochtend kans op mist, in de middag schijnt af en toe de zon. Het wordt 5-7 graden. In het weekend wordt het wat zachter en zondag stijgt de kans op regen.

Het is vanochtend bewolkt en nevelig en bovendien neemt vanuit het noorden de kans op wat lichte regen en motregen toe. In het zuiden is sprake van uitsneeuwende mist. De wind waait niet meer dan zwak uit richtingen tussen west en zuid.

Vanmiddag is het ook bewolkt en nevelig en hier en daar valt wat lichte (mot)regen. Vanuit het noorden wordt het droog en klaart het geleidelijk op. Waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar maximaal 3 graden in het zuiden van Limburg. Elders in het zuiden, maar ook in het oosten wordt het 4-6 graden. In het westen, midden en noorden stijgt het kwik naar 7-8 graden. 

Vanavond ontstaat in het noorden op uitgebreide schaal (dichte) mist. Komende nacht is het vooral in het noorden en westen erg mistig. Elders is het bewolkt en nevelig. De temperatuur daalt naar 2-3 graden in het westen en tot iets onder nul in het oosten.

Morgen is het in de ochtend in het noorden en westen mistig. De mist lost heel langzaam op en gaat over in laaghangende bewolking, maar het kan lang duren voordat de grijzigheid is verdwenen. In de rest van het land is het bewolkt en in het zuidoosten schijnt af en toe de zon.

In de middag verdwijnt de mist op de meeste plaatsen, maar het blijft in het noorden en westen grijs en bewolkt. In het zuiden en zuidoosten klaart het op en gaat de zon flink schijnen. De temperatuur stijgt naar 5-7 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar. In hardnekkige mistgebieden is het enkele graden kouder. De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en oost.

Morgenavond en in het nacht naar vrijdag komt vooral in het zuiden en zuidoosten weer mist voor. In de rest van het land is het bewolkt. De temperatuur daalt tot iets boven nul in het westen en noorden. In het oosten, midden en zuiden gaat het licht vriezen.

Vrijdag verloopt de ochtend in het zuiden mistig. In de rest van het land is het bewolkt. Het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar maximaal 5-6 graden. 

In de nacht naar zaterdag ontstaat weer mist in het zuiden en oosten. Overdag is het in het oosten eerst grijs, in de rest van het land is er een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. De zuidenwind is zwak tot hooguit matig en de temperatuur stijgt naar 5-6 graden. In het zuiden kan het 7 graden worden.

Zondag is het bewolkt en in de middag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig aan zee. Met die stevige wind wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 8-9 graden. In het zuidwesten kan het lokaal 10 graden worden.

Maandag neemt de zuidwestenwind flink in kracht toe en wordt (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. In de middag stijgt de kans op regen. De temperatuur bereikt overal weer de dubbele cijfers en stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden.

Ook de dagen daarna is het onstuimig en wisselvallig met dagelijks kans op regen. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden en daarmee is het weer duidelijk te zacht voor de tijd van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.