Maandag 23 sep

Weerbericht Nederland

Lokaal een bui, morgen weer regen
23 sep. 2019, 16:51 uur
Lokaal komt een bui voor, maar vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar 9-13 graden. Morgen schijnt eerst af en toe de zon, maar in de middag gaat het regenen. Het wordt 17-20 graden. Daarna blijft het wisselvallig met veel bewolking en dagelijks kans op buien. De maxima komen uit op 17-20 graden.

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en lokaal komt een bui voor. 

Vanavond zijn er brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Op de meeste plaatsen wordt het droog. Alleen in het noordoosten komen meer wolkenvelden voor en blijft kans op een bui. In de loop van de avond neemt ook in het zuidwesten de bewolking en buienkans toe.

Komende nacht hebben het zuidwesten en later ook het westen met wolkenvelden te maken en daar is kans op een spatje regen. Elders komen naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen voor en blijft het droog. Het koelt af naar 9 graden in het oosten tot 13 in het westen. In het oosten kan een mistbank ontstaan.

Morgenochtend trekken wolkenvelden over het land en tussendoor zijn er zonnige perioden. In het zuidwesten en westen overheerst de bewolking en kan het af en toe licht regenen. In de rest van het land blijft het droog.

Morgenmiddag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten in het hele land toe en geleidelijk breidt een regengebied zich noordoostwaarts uit. De regen bereikt het noordoosten pas in de avond. In de Randstad, maar ook in het midden en zuiden verloopt de avondspits nat. Voor de regen uit wordt het 18 graden in het zuidwesten tot ruim 20 in het oosten. Tijdens regenval is het een graad of 17. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is matig van kracht. Aan zee en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig tot krachtig.

Morgenavond zijn er perioden met regen. In de loop van de avond worden de droge perioden langer, maar blijft kans op buien. Ook in de nacht naar woensdag trekken buien over het land. Er is vrij veel bewolking. De minima komen uit op 13 à 14 graden.

Woensdag wordt een wisselvallige dag met buien en zijn er veel wolkenvelden. Het is niet de hele dag nat, want tussen de buien door zijn er ook lange droge perioden. Het kwik stijgt naar 17-18 graden en dit zijn vrij normale maxima voor de tijd van het jaar. De stevige zuiden- tot zuidwestenwind maakt het voor het gevoel een paar graden frisser. Het waait matig tot vrij krachtig en aan de westkust is de wind krachtig.

Donderdag heeft bewolking wederom de overhand en zijn er perioden met regen. Met 19-20 graden is het iets zachter dan woensdag.

De dagen daarna blijft het herfstachtig weer met dagelijks kans op buien. Wolkenvelden worden afgewisseld door zonnige momenten. Met 17-19 graden is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.